0

Miért jó a linképítés?

Miért jó a linképítés?

Internetes világunkban egyre gyakrabban találkozunk a rejtélyes ‘linképítés’ kifejezéssel. Nos, hétköznapi szürke átlagemberként én is csak figyeltem, próbáltam értelmezni, de nem nagyon sikerült. Később azután közelebbi kapcsolatba kerültem ezzel a tevékenységgel és immár tudom hogy mit is takar, és azt is hogy miért jó. Ezt próbálom most megosztani veletek.

A linképítés mint tevékenység során tudatosan szerzünk meg egy weboldalra mutató linket más weboldalon. Legegyszerűbb példa, hogyha megkérjük egy barátunkat hogy a blogján említse meg a weboldalunkat és tegyen ki egy linket ami rá mutat. Ennek a szakmai része hogyha ezt projekt-alapon munka-szerűen végezzük. Sok magánvállalkozó foglalkozik megbízásos alapon is e tevékenységgel, de még néhány nagyobb cég is végez ilyesmit, mint például itt : seo.hu/szolgaltatasok/linkepites.

Miért is jó ez a tevékenység ? Egyszerű a megoldás : barátunk blogjáról azért kértünk linket, hogy a látogatóinak egy része megnézze a mi oldalunkat is. Nagyobb léptékben is ugyanez történik. Vagyis a cél a látogatottság növelése. Erre pedig két módon is sor kerül : egyfelől a példában szereplő barátunk oldaláról jönnek az olvasók, másfelől mivel a szabadszavas keresőmotorok (mint pl. a google) szintén a linkek adatait használja a találati listák rendezéséhez, így esélyes hogy ezáltal onnan is több látogatót fogunk szerezni.

Összegezve tehát linképítésre akkor van szükségünk ha van weboldalunk, és szeretnénk hogyha többen látogatnák. Ezt pedig csinálhatjuk magunk vagy megbízhatunk profikat a munkával. Sok sikert hozzá !

Iktatva: Internet

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011