0

Mikor jelenik meg a FIFA 15 és mi a minimum gépigény?

Mikor jelenik meg a FIFA 15 és mi a minimum gépigény?

Nagy változás következik be idén a FIFA-sorozat életében, hiszen bár a FIFA 14 már tavaly is a nagyszerű képességekkel megáldott Ignite grafikus motort használta a Sony és a Microsoft újgenerációs konzoljain, de az EA Sports az aktuális évadban végre PC-re is elhozza ezt az élményt.

Örülhetnek idén a PC-s FIFA 15 rajongói, az EA Sports ugyanis az aktuális szezonban végre ezen a platformon is igazi újgenerációs élményekkel kecsegtet majd a játékosok számára. Ennek pozitív és negatív vonzata egyaránt van, hiszen bár végre olyan realisztikus és részletes grafikával élhetjük át a virtuális futball élményét, amire mindig is vágytunk, azonban ehhez a gépigényt is módosítaniuk kellett a fejlesztőknek. Emiatt nagyon sok játékosnak gépújításba kell fognia ahhoz, hogy a legjobb formájában élvezhesse a PC-s FIFA 15-öt, ami még abban az esetben is igaz, hogy a fejlesztők természetesen gondoltak a régi rajongókra. A minimális rendszerkövetelmények ugyanis még mindig egy nagyon barátságos kategóriát képviselnek, aminek köszönhetően a gyengébb gépekkel rendelkező játékosoknak sem kell lemondaniuk a virtuális fociról, mindössze meg kell kötniük néhány kompromisszumot.

A FIFA 15 hivatalos gépigénye a következő lesz:

(Forrás: FIFA 15 PC – GameShop)

Minimum konfiguráció, amelyen a FIFA 15 már elindul:

Operációs rendszer: Windows 7/8/8.1 – 64-bit

Processzor: Intel Q6600 Core2 Quad @ 2,4GHz

RAM: 4GB

HDD: 15GB szabad hely

Grafikus kártya: ATI Radeon HD 5770 vagy NVIDIA GTX 650

DirectX: 11.0

Ajánlott konfiguráció, amelyen a FIFA 15 már teljes pompájában élvezhető:

Operációs rendszer: Windows 7/8/8.1 – 64-bit

Processzor: Intel i5-2550K @ 3,4GHz

RAM: 8GB

HDD: 15GB szabad hely

Grafikus kártya: ATI Radeon HD 6870 vagy NVIDIA GTX 460

DirectX: 11.0

A PC-s FIFA 15 rendszerkövetelményeinek megemelkedését egyébiránt leginkább az Ignite grafikus motor megjelenése indokolja, amivel az EA Sports végre valódi újgenerációs megoldásokat tudott alkalmazni a grafika terén. Ehhez a valószerű ábrázoláshoz pedig természetesen nagy erőforrások is kellenek, hiszen a fenti gépigények is bizonyítják, hogy minél erősebb PC-n futtatjuk a játékot, annál szebb és részletesebb kinézet vár majd ránk. Az Ignite Engine alkalmazásával egyébiránt soha nem látott részletességű animációk és mozdulatok, minden eddiginél kidolgozottabb stadionok és focisták, valamint változatos közönség is került az alkotásba. Ezen felül a fejlesztők végre olyan apróságokat is alkalmazni tudtak, amelyeknek köszönhetően a FIFA 15 büszkén viselheti a valaha készült legszebb és legrealisztikusabb focis játéknak járó címet, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a pályák például már teljes egészében használódnak a meccsek során, így a sok futástól például kikopik a gyep, amire az időjárás is hatással lesz.

Természetesen a grafikai újdonságokat leszámítva, a játékmenet tekintetében is várnak ránk újdonságok a FIFA 15-ben! Az aktuális évad sajátosságai és a jól ismert játékmódok mellett így például megjelennek az érzelmek, amelyeknek hála több mint 600 érzelmi reakció mellett megtudhatjuk, hogy miket kell átélniük a focistáknak a pályákon. Ha például szabálytalankodunk, csúnya beszólásokat kaphatunk az ellenfél játékosaitól, de egy szép passz, vagy egy gól esetén vállveregetésben részesülünk csapattársainktól. Megjelenik továbbá a meccsek alatt a test a test elleni küzdelem is, így a tengernyi új csel és mozdulat mellett már lehetőségünk lesz vállazni, vagy a többi játékos mezét húzni a helyezkedés során.

A FIFA 15 tehát idén soha nem látott újdonságokkal kívánja meghódítani a PC-s játékosokat, miközben nem csak a grafika, hanem a játékmenet terén is minden eddiginél realisztikusabb megoldásokkal, igazi újgenerációs élményekkel kecsegtet.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011