0

Minden út Rómába vezet

Minden út Rómába vezet

Róma története a Romulus és Remus mítoszból gyökerezik. A világ egyik leghíresebb és legcsodálatosabb városa, amelyet akkor is érdemes lenne látnunk, ha egyetlen ókori épületmaradványt, templomot vagy romot sem láthatnánk. A mai olasz főváros különleges hangulattal, vendégszerető lakossággal és finom ízekkel várja a turistákat.

A város ma is egészen különleges képet fest; jellemzőek a kissé ódon házikók, tetőteraszokon kialakított buja kertek, a Tevere ódon hidai által nyújtott nyugalom, a mediterrán életérzés, a ciprusok és a Vespák. És természetesen az ókori értékek, amelyek nem csak Európa, hanem az egész világ kulturális hagyatékát képezik.

A Római Birodalom korának épített emlékei felbecsülhetetlen történelmi és kulturális hagyatékot képeznek, amelyek évről évre turisták százezreit vonzzák a városba. A Colosseum, azaz eredeti nevén az Amphiteatrum Flavium ma Róma leglátogatottabb műemléke. Az óriási méretekkel rendelkező Colosseum a szórakoztatás helyszíne volt, ami elég nagy ahhoz, hogy befogadhassa a római lakosság színe javát.

Róma, illetve a Vatikán csodálatos egyházi épülete a Szent Péter Bazilika, amelynek kupolája a világ minden táján ismert. Noha az egyházi hierarchia szerint a római Lateráni Szent János bazilika a katolikus világ legfőbb temploma, ez semmit sem von le a Szent Péter Bazilika szépségéből, értékéből és magasztosságából. A hívek és a turisták ezt a bazilikát látogatják legszívesebben.

Róma nem csak a csodás épületek, hanem a szebbnél szebb barokk szobrok városa is. Ilyen szoboregyüttes a Trevi-kút néven ismert szökőkút is, amely szinte kihagyhatatlan állomása egy római túrának. A szoboregyüttes központi helyét Neptunusz tengeristen foglalja el, de számos szimbólum és alak feltűnik még. A hiedelem szerint ha a bal vállunk felett pénzérmét dobunk a kútba, biztosan visszatérünk még Rómába. Ilyen módon a turisták naponta 3000 eurót dobnak a kútba, amelyet a város vezetése éjjelente összegyűjt és a szegényeknek adományoz.

Napestig sorolhatnánk azokat a római épületeket, múzeumokat, látnivalókat és helyeket, amelyeket mindenképpen érdemes megtekinteni legalább egyszer az életben. Aki egyszer ellátogat Rómába, az biztosan visszavágyik.

 

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011