0

Mire jó a Mate tea?

Mire jó a Mate tea?

A Mate tea nevével már bizonyára találkoztál, hiszen évek óta elérhető hazánkban is a teaféle. Már a korai indián időkben is előszeretettel használták a dél-amerikai matét, főként reuma, vérszegénység és depresszió esetén. Ma már tudjuk, hogy testi és lelki kimerültség esetén egyaránt bevethető az alapanyag, amely serkentő hatással bír a szívre, a keringési rendszerre és az idegrendszerre egyaránt.

Sokan szinte varázsitalként emlegetik a Mate teát (forrás: teapalota.hu). Nem véletlen, ugyanis számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Az „istenek italaként” is hivatkoznak rá, hiszen 24 féle vitamint és ásványi anyagot, tizenötféle aminosavat, antioxidánsokat, és polifenolokat egyaránt tartalmaz. Kitűnő választásnak bizonyulhat akkor, ha szeretnénk lemondani a kávéfogyasztásról, de az élénkítő hatásra mindenképpen szükségünk van.

S hogy minek köszönheti a Mate tea erőteljesen stimuláló hatását? Nem másnak, mint a koffeinnek, a xaninnak, a teofilinnek és a teobriminnek. Ezek kevésbé terhelik a szervezetet, mint a kávéfajták, mégis megadják azt a plusz löketet, amire oly nagy szükség van a szellemi tevékenységhez. Nem csak az idegrendszert kíméli ilyen módon, hanem a gyomrot is. Fokozatosan emeli meg a szervezet energiaszintjét, javítja a koncentrációs képességet.

A tapasztalatok szerint a fogyókúrában is nagy segítség lehet az ital, ugyanis elősegíti a zsírsejtek égését. Nem véletlen, hogy számos, fogyókúrát célzó készítmény összetevői között a Mate tea is megtalálható. Az anyagcsere felpörgetésével búcsút lehet mondani a puffadásnak, kevésbé érezzük magunkat éhesnek, és hatására a szervezet salaktalanítása is beindul.

Fontos tudni, hogy a Mate tea készítéséhez speciális bögrét is be lehet szerezni. Ha ilyenre nem költene, akkor egy-két teáskanálnyi teafüvet öntsön le másfél dl forrásban levő vízzel. Körülbelül tíz perc után, szűrést követően már fogyasztható is a tea. Naponta akár három csészével is meg lehet inni belőle. Az életmód függvényében ennyi bőven elegendő ahhoz, hogy egész nap energikusnak és testileg-szellemileg frissnek érezzük magunkat. Fedezze fel a Dél-Amerikában honos alapanyagban rejlő erőt, és javítsa ilyen módon életminőségét!

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011