1

Mit jelent, ha villog a zöld led az Xbox 360-on?

Mit jelent, ha villog a zöld led az Xbox 360-on?

Azt már megszokhattuk modern technikával átitatott mindennapjainkban, hogy készülékeink „szólnak”, ha bármi problémát észlelnek a működés közben. Nincs ez másként az Xbox 360 esetében sem, melynek zöld ledjének villogásával többféle hibalehetőségre is felhívja a figyelmet. De mit is jelent egészen pontosan, ha villog a zöld led? S mi a teendő ilyen alkalmakkor? Ebben igyekszünk most segítséget nyújtani.

Könnyen lehet, hogy a vezeték nélküli vezérlők elemei túl gyengék, illetve az akkumulátort szükséges újratölteni. Előfordulhat, hogy nem is a konzollal van a baj, csak valami más készülékünk interferenciát okoz, ilyen például a mikrohullámú sütő, vagy a telefon. A vezeték nélküli vezérlők, és a konzol közé kerülő fémtárgyak is okolhatóak az interferenciáért. 

A legegyszerűbbnek bizonyul az elemcsere, vagy az aksi újratöltése. Ez utóbbi előtt arra is mód van, hogy ellenőrizze a töltöttség szintjét. A kontroller általában tíz méteren belül működik optimálisan, így érdemes erre is odafigyelnie nagyobb helyiség esetében.

A krómozott, fém előlapok, elválasztólapok, a mobiltelefon, a médiaszekrény ajtaja mind-mind meggátolhatja, hogy a jel eljusson a konzolhoz. Ha minden próbálkozás hiábavaló, akkor célszerű kicserélni a vezérlőt, de mielőtt még bármit is tenne, ne feledkezzen meg a konzol újraindításáról! Sok esetben bármilyen beavatkozás nélkül el lehet hárítani a hibát. Érdemes egy próbát tennie tehát az újraindítással!

Iktatva: Szórakozás

Egy hozzászólás "Mit jelent, ha villog a zöld led az Xbox 360-on?"

  1. Szántó Zsolt szerint:

    Tisztelt Cím!

    Olyan problèmám, kèrdèsem lenne, hogy a vezèrlőm működik de 2 percenkènt villog a zöld fèny a bekapcsolóján körbe körbe.Mi lehet a baj?Mert sajnos minden fèlèt találtam csak ilyen jellegű gondot nem.Lehet csak merül az elem?Aminelvileg új volt.
    Köszönöm előre is!

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011