0

Mozgás az egészségért

Mozgás az egészségért

Számos program és országos rendezvény hívja fel figyelmünket a testmozgás fontosságára, mégis tény, hogy hazánkban sokan küzdenek túlsúllyal. Az okok nem csak a gondolkodásmódban keresendőek, hanem a tájékozatlanságban is. Egy aktuális külföldi felmérés szerint, hazánk lakosságának ismeretei az egyes termékek zsír-, és cukortartalmát illetően messze elmaradnak más, európai országokban tapasztaltaktól. Pedig a mozgás az egészségért, és a táplálkozás terén elkövetett bakik ellensúlyozásáért is rendkívül fontos.

A napi legalább húsz-harminc percig tartó, intenzív mozgás az egészségért rendkívül jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Napjainkban, amikor a stressz és a pszichés kimerültség tünetei gyakran jelentkeznek fizikai megbetegedés formájában, nem mehetünk el a test és a szellem komplex kérdése mellett.

A mozgás az egészségért és a kilóktól való megszabadulásért nem csak azért fontos, hogy kevesebb eséllyel alakuljanak ki mozgásszervi, szív- és érrendszeri panaszok, hanem a nagyobb önbizalom, s ezáltal a magabiztos, kiegyensúlyozott mindennapok érdekében is.

Mielőtt az időhiányra fogná, hogy lusta megmozdulni, gondoljon csak bele, hány haszontalan dolog épül be tudattalanul is mindennapjainkba! A napi fél óra igazán csekélység, ha a televízió, vagy a számítógép előtt töltött, „aktívnak bélyegzett” órákról van szó. Az életmód változtatásra sosincs késő, annak pozitív hatásai pedig már néhány hét után érezhetőek mint testileg, mind lelkileg. 

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011