0

Mitől függ egy műlencse műtét ára?

Mitől függ egy műlencse műtét ára?

A látásjavító műtétek iránt azok megbízhatósága és az elérhető eredmények apropóján egyre többen döntenek. A magánegészségügy keretein belül nem elhanyagolható az sem, hogy itt már a vizsgálat gördülékenyen, valóban az előre egyeztetett időpontban történik. A hosszas várólistáknak is búcsút lehet mondani, és az életminőséget jelentősen befolyásoló látásromlás helyreállítható.

A műlencse beültetése a nagy dioptriával rendelkezőknél éppen úgy megfelelő megoldás lehet, mint az időskori látásromlással, vagy éppen a szürkehályoggal összefüggésben.  Egy műlencse műtét ára az alkalmazott műlencse típustól is függ.

Trifokális vagy monofokális?

A trifokális műlencsék tulajdonképpen a multifokális műlencse továbbfejlesztett változata. Segítségével távolra és közelre, például monitor-távolságra egyaránt éleslátás valósítható meg, és a szemüveg a páciensek 80%-ának esetében feleslegessé válik a műtétet követően. Akkor sem érdemes elkeseredni, ha szaruhártya betegséggel küzd a páciens, szemfenéki meszesedése van, vagy csak az egyik szeme fókuszál, a másikon pedig igen gyenge a látás. Ilyenkor a trifokális műlencse helyett a monofokális javasolt.

Ha cilinderes a szemüveg

A szemüveget viselők számára nem ismeretlen kifejezés a cilinderes dioptriával korrigált megoldás. Ha ilyen jellemző a szemüveg vagy a kontaktlencse adataira, akkor ez az ún. tórikus lencse a műlencse esetében is szükséges. A mono – és trifokális műlencse egyaránt kombinálható cilinder korrekcióval.

Nyújtott fókuszú monofokális műlencsék – Mik ezek?

Az ún. nyújtott fókuszú monofokális és EDOF lencsék a mélységélesség területén készülnek korszerű kialakítással. A monofokális műlencsékkel szemben nagyobb tartományban biztosítják az éleslátást. Bár ilyenkor olvasó távolságban még szükséges lehet a szemüveg, de egyébként a szemüvegnél és a kontaktlencsénél jelentősen szabadabb megoldást kínál a műlencse beültetése.

A magánegészségügyi ellátásnak köszönhetően minden felmerülő kérdésre választ kaphatnak a páciensek, ilyenekből pedig rendszerint bőséggel akad. A ma már rutineljárásnak számító műlencse műtétek nagy biztonsággal elvégezhetők, a végeredmény pedig az életminőséget illetően is megáért beszél. Érdemes időpontot kérni a választott szakemberhez, aki elvégzi a szükséges vizsgálatokat, és a pácienssel egyeztetve vázolja mindazokat a lehetőségeket, amelyek közül érdemes az adottságok tükrében választani.

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011