0

Munkanélküliség biztosítással jövője alakításáért

Munkanélküliség biztosítással jövője alakításáért

Biztos állása van, és úgy néz ki, ez a jövőben is így marad, mégis tart attól, mi történne, ha hirtelen állás nélkül maradna? Sokan sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, hogy elegendő félretett pénzösszeggel rendelkezzünk egy efféle szituáció átvészelésére. Ez esetben pedig jól tudjuk, következnek az elmaradt hiteltörlesztő részletek, a befizetetlen közüzemi számlák, a mindennapi megélhetésről pedig ne is beszéljünk!

Jövője biztonságáért az anyagiak terén sokat tehet munkanélküliség biztosítás kötésével. Egyre több biztosító vette fel portfóliójába a jövedelemkiesés biztosítást, megelőzve ezzel ügyfeleik számára, hogy beleessenek a sokak által ismert adósságcsapdába.

A biztosítás megkötését általában szigorú feltételekhez kötik, ám ha megfelelünk ezeknek, és rendesen fizetjük a havi biztosítási díjat, esetleges állástalanná válásunk esetén általában az utolsó három havi átlagbér 70-80 százaléka is kifizetésre kerülhet. Jól tudjuk, sajnos sok esetben több hónapot is igénybe vehet amíg újra el tudunk majd helyezkedni, s ez idő alatt bizony jól jön egy biztos jövedelemforrás. Ha nem áll próbaidő, vagy felmondási idő alatt, ha nem munkaerő kölcsönző cég által dolgozik, valamint a biztosítási szerződésben meghatározott idejű munkaviszonnyal rendelkezik, gyakorlatilag nincs akadálya a munkanélküliség biztosítás megkötésének.

Érdemes elgondolkodnia ezen a jövőjét is megváltoztatni képes lehetőségen, hiszen a döntéssel csak jól járhat anyagiak terén. Azt pedig talán nem is érdemes ecsetelni, hogy az anyagilag biztosított jövő milyen megnyugvással tölt el.

Iktatva: Biztosítás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011