0

Műszaki cikk vagy személyre szóló ajándék?

Műszaki cikk vagy személyre szóló ajándék?

Évek óta megfigyelhető a karácsony előtti egy-két hónapban élénkülő vásárlási láz. A bevásárlóközpontokban uralkodó tumultus elsősorban a hitelintézeteknek és a kereskedőknek kedvez. Az ünnep már régóta elvesztette hagyományos jellegét, és inkább a nagy bevásárlásokról és hitelfelvételekről szól néhány éve. Természetesen nehéz ellenállni az áruházak csábító kínálatának, viszont kár azzal kecsegtetni magunkat, hogy a méregdrága műszaki cikkek a fa alatt közelebb hozzák majd a család tagjait egymáshoz.

Ha mégsem tudunk egy-egy drágább darabnak ellenállni, és mégsem rendelkezünk megfelelő pénzösszeggel, nincs más dolgunk, mint a megfelelő papírok beszerzése után áruhitelt intézni a kihelyezett banki ügyintézőknél, s máris kosarunkba kerülhet a kiválasztott műszaki cikk.

Azért arról semmiképp se feledkezzünk meg, hogy a személyi kölcsönökhöz hasonlóan roppant magas kamatra kapjuk ezt a csodás lehetőséget, és januártól már fizethetjük is a törlesztő részleteket.

Mindemellett pedig említést érdemel, hogy vannak, akik egy személyre szóló ajándéknak jobban örülnek, mint egy sablonos, ám annál drágább műszaki cikknek. Ha csupán a nagyzolás és az vezet minket, hogy a többieknél pompásabb ajándékkal rukkoljunk elő, valójában az ünnep már el is vesztette azt számunkra, amiről igazán szólnia kellene. A média, a bevásárló központok marketing fogásai természetesen pont az ellenkezőjét támasztják alá, de normális értékrenddel gondolkodva a karácsony nem erről kellene, hogy szóljon.

Iktatva: Műszaki

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011