0

Nyugat-dunántúli kirándulóhelyek

Nyugat-dunántúli kirándulóhelyek

Azok számára, akik pihenésük során hazánk természeti kincseit szeretnék felfedezni, a nyugat-dunántúli kirándulóhelyek kitűnő választásnak bizonyulnak. A régióban nem csak a helyi sajátosságokat ismerhetik meg a látogatók, de Magyarország olyan nevezetességeit is felkereshetik, melyek szorosan kapcsolódnak a hazai turizmus legjavához.

A nyugat-dunántúli kirándulóhelyek között kiemelt helyet kap az Őrség, amely völgyes-erdős részekkel, Árpád-kori templomokkal, román-, és gótikus stílusú épületekkel, hagyományőrző településekkel várja az oda érkezőket. A Világörökség részének nyilvánított Fertő tó, és a környékén elterülő Fertő-Hanság Nemzeti Park gazdag növény-, és állatvilággal, vitorlázási lehetőséggel, valamint remek horgászhelyekkel áll a természet szerelmeseinek rendelkezésére. A fertőrákosi kőfejtő tetejéről pazar látvány nyílik a tóra.

Európában egyedülálló homokkő szurdokvölgy a Szurdik, ahol a 20-30 méter magas falakba úgynevezett likpincéket vájtak. A látvány és a hangulat magáért beszél. A nyugat-dunántúli kirándulóhelyek közötti választáskor egy biztosan nem maradhat ki, ez pedig a nagycenki kastély, és a bejáratával szemben megtalálható két kilométer hosszan elterülő hársfasor. A természetvédelmi területen a Széchenyi mauzóleum is gyakran látogatott nevezetességnek számít.

A Jeli Arborétum páratlan szépségű növényeivel, elsősorban a híres rhododendron növénnyel várja a látogatókat, akik ámulatba ejtően szépséges növényekkel találkozhatnak a területen. Ha tehát a balatoni tájtól némileg eltérőre kíváncsi, vagy szívesen felfedezné a nyugat-dunántúli kirándulóhelyek legjavát, bővel lesz alkalma válogatni a színes turisztikai kínálatból.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011