0

Olvasás szeretete: könyv vagy e-book olvasó?

Olvasás szeretete: könyv vagy e-book olvasó?

Video- és számítógépes játékok, okos telefonok, televízió – többségünk ezeket a szórakozási lehetőséget választja, ha ki szeretne kapcsolódni, főként a gyerekek, a tinédzserek és a huszonévesek.  A könyv pedig háttérbe szorul, bár ma is van egy szilárd réteg, aki ragaszkodik az olvasáshoz.

Az olvasás számos tekintetben fontos életünkben. Amellett, hogy szórakoztat, kikapcsol, erősíti a fantáziánkat, a képzelőerőnket, egy teljesen más világba röpít bennünket. Ezek pedig lelkileg is feltöltenek, bennünket, nem pedig csak „elbutít”, mint a multimédiás eszközök.
Sokakban azért él ma is az olvasás szeretete, mert különleges élményt ad számukra. Sokan magának a könyvnek az illatát is szeretik, azt, hogy kézbe veszik, lapozzák azt. Hogy lehet mégis az olvasás szeretetét belecsöpögtetni a mai fiatalokba, a mai nemzedékbe?

Erre is kínál megoldást a technológiai piac megoldást, ami nem más, mint az e-book olvasó, azaz a technikába zárt könyv.Bár a 21. század vívmánya, de mégis továbbviszi a könyvek, az olvasás szeretetét nemzedékeken keresztül. Az e-book olvasó mellett szól az is, hogy kisebb helyen elfér, mint egy vastag, 500 oldalas kötet, így utazáskor, buszra várva, nyaralás közben is magunkkal vihetjük anélkül, hogy nehéz súlyokat kellene cipelnünk.
Az internet segítségével, letölthetjük kedvenc regényeinket, novelláinkat, kedvenc írónk műveit erre a készülékre. A fiatalokkal is jobban meg lehet kedveltetni az olvasást, ők is – bár más módon – de megismerkedhetnek, megszerethetik az olvasást.

Tehát mindegy, hogy könyv vagy e-book olvasó, a lényeg, hogy szeressünk olvasni.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011