0

Punnany Massif – egyedi stílus és hangzásvilág

Punnany Massif – egyedi stílus és hangzásvilág

Az idei nyári fesztiválokon gyakran találkozhatunk a Punnany Massif névre hallgató együttessel, mely 2003 óta van jelen a hazai zenei életben. A 2013-ban a Belvárosi Fesztiválon is fellépő csapat pécsi illetőségű, és hip-hop műfaj az, mely leginkább közel áll az általuk képviselt stílushoz. Az alapító tagok 1994-ben bukkantak egymásra, és akkori zenei ízlésük meg is mutatkozik a jelenleg játszott irányzaton.

Többek között a  Digital Underground és a Black Sheep is hatást gyakorolt arra az egyedi hangzásvilágra, melye ma jellemzi a Punnany Massif számait. 2003-ban FankaDelivel dolgozott együtt a két tag egy közös szám erejéig, ám ezt követően nem került sor az akkor tervezett közös albumra. Ezzel szemben a munka mégis jól ment együtt, és Wolfie és RendbenMan megalapították a Punnany Massif-ot.

Bár első hanganyagaik a technika ördökének hála elvesztek, de 2006-ban mégis sor került az első igazi album kiadására. A Körkorkép című lemez elkészítése során a mai ember hétköznapjait igyekeztek bemutatni a srácok. Egy ideig tartó külföldi tartózkodás után 2009-ben, kedvelőik nagy örömére ismételten zenélésbe kezdtek, és azóta már több albumuk megjelent. 

Sajátos hangzásviláguk, és egyedi stílusuk mind többeket mozgat meg, s hála a nagy népszerűségnek, a rajongók idén számos koncerten, fesztiválon találkozhatnak kedvenceikkel. Az élőzenészekkel együtt előadott produkciók elgondolkodásra késztetnek, mégis könnyed formában teszik ezt.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011