0

Síelés Chopokban, vigyázat ez a szlovák Alpok!

Síelés Chopokban, vigyázat ez a szlovák Alpok!

A Szlovákiát síelés céljára választók elsősorban Donovaly mellett szokták letenni voksukat, pedig tény, hogy a terület számos egyéb sípályával is várja az aktív pihenés szerelmeseit. A fiatalok egyik kedvenc síparadicsoma Chopok, ahol az elmúlt időszakban olyan fejlesztéseket hajtottak végre, melyeknek köszönhetően az infrastruktúra sokkal színvonalasabb lett.

Az új felvonóknak hála a korábbinál sokkal erősebb széllökések esetén is fel lehet jutni a csúcsra. Ez a korábbiakban nem így volt, ám most a szélbiztos funitelnek hála nem jelenthet gondot akár 120 km/órás szél sem. Chopokon összesen 44 kilométernyi pálya áll a téli sport szerelmeseinek rendelkezésére. 

Bár a tavalyi szezonban az új pályák kiszolgáló egységei még nem voltak teljesen elkészülve, de idén talán már minden étterem, és kilátóterasz kényelmét élvezhetik a vendégek. Az északi oldal a kezdők számára bizonyul kiváló választásnak, a déli lejtők fekete és piros pályái buckákkal tarkítottak, ezért még haladók számára is kihívást jelentenek.

Szlovákia régóta népszerű a turisták körében, ha síelésről van szó, és még a mostanság tapasztalt magas árak ellenére is valószínű, hogy ez a következő szezonban sem lesz másként. Baráti társasággal, vagy családdal utazva garantált élményt jelent a téli táj, valamint az aktív sportolási lehetőség a hazánkétól sokban eltérő hegyvidéki tájakon. Az aktuális ajánlatokról, szálláslehetőségekről érdeklődjön a világháló témával foglalkozó weboldalain! 

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011