0

Sopron látnivalói – utazzon a Hűség városába!

Sopron látnivalói – utazzon a Hűség városába!

Ha kedveli az olyan városokat, melyek szebbnél-szebb épületekkel várják az utazókat, akkor Sopron ideális választás lehet az Ön részéről. A Hűség városának Fő tere, és az ott megtalálható neves épületek a rokokó jegyeit éppen úgy magukon viselik, mint gótikus, vagy kissé középkori hangulatot árasztó jellemzőket. Sopron látnivalói azonban korántsem merülnek ki ennyiben. Lássuk, melyek azok a nevezetességek, melyeket mindenképpen ajánlott felkeresnie, ha  városban jár! 

A város egyik szimbólumának is tartott Kecsketemplom állítólag egy kecske által kikapart vagyonból épülhetett meg, s magasodik ma is a város fölé egyedi megjelenésével. Történelmi jelentőséggel is bír, hiszen nem egyszer tartottak itt országyűlést a régi korokban. Sopron látnivalói között a természeti értékek is megtalálhatóak, ugyanis a Károly-magaslatról csodás kilátás nyílik a Fertő-tóra, de a Lővérekben található Kalandpark is számos izgalmas órát tartogat az adrenalinra és magasságra vágyók számára.

Remek borok és édességek várják a látogatókat, de Sopron látnivalói között nem szabad megfeledkeznünk a római kori Borostyánkő út maradványairól sem, melyek szintén a városban találhatóak.

Sopron egyébként számos kulturális rendezvénynek ad otthont, így a turisták nem unatkoznak a tavasztól őszig terjedő időszak egyetlen hónapjában sem. A különleges hangulatról a kávézók, kis utcácskák is gondoskodnak, de a történelmi múlt is egyértelműen rányomja bélyegét hazánk egyik sokat látogatott területére.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011