0

Tavasszal is egészségesen

Tavasszal is egészségesen

Az átmeneti időszak bár sokak kedvencének számít a verőfényes napsütés és a kellemes hőmérséklet miatt, mégis az tapasztalható az utóbbi hetekben, hogy megnövekedett a háziorvosi rendelők forgalma. A téli kabátok már jó néhány hete a szekrénybe kerültek, és sajnos sokan hajlamosak vagyunk túlságosan vékonyan öltözni, hiszen a lakásból szemlélve úgy tűnik, remek idő van. A szabadtéri programok, kirándulások alkalmával sajnos sokszor elfeledkezünk arról,  hogy a reggelek és a késő délutánok még igenis hűvösek lehetnek.

Hasonlóan az őszi időszakhoz, tavasszal is könnyen összeszedhetünk egy meghűlést, vagy komolyabb vírusos megbetegedést, pláne, ha belegondolunk, hogy a téli hónapokban szervezetünk vitamin raktárai esetleg jelentősen megcsappantak. Mégis van mit tenni annak érdekében, hogy a csodás napsütéses délutánokon ne az ágyat nyomjuk betegen!

A drogériák és gyógyszertárak polcain számos étrend kiegészítő készítmény várja, hogy immunrendszerét újra ellenállóvá tegyék. Ha már megtörtént a baj, akkor sem kell feltétlenül orvoshoz fordulni, hiszen a különféle házi praktikák segítségével is kilábalhatunk a megbetegedésből. Ha a már nagyanyáink által is előszeretettel alkalmazott zöldség-gyümölcs-hagyma kúra sem segít, akkor is elegendő lehet egy-egy doboz forró italpor elfogyasztása.

Természetesen vannak bizonyos alkalmak, amikor nem mulaszthatjuk el az orvos felkeresését. Idős korban, legyengült állapotban, műtétek után, vagy például a sokaknál előforduló mitralis prolapsus szindróma esetében érdemes szakemberhez fordulni, nehogy a megfázás komolyabb következményekkel záruljon.

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011