0

Tudta, hogy egy minőségi ablak az allergiásoknak is tud segíteni?

Tudta, hogy egy minőségi ablak az allergiásoknak is tud segíteni?

VEKA ablak szerint a megfelelő szigetelési tulajdonságokkal bíró ablakok sokkal kevesebb pollent és port engednek be a lakás belsejébe. Nézzük meg mit tehetünk azért, hogy az a jó tulajdonság sokáig megmaradjon. Természetesen ennek érdekében a nyílászárókat folyamatosan megfelelően kell kezelni. A műanyag ablakok kiszállítása során is védik a nyílászárókat, hiszen védőfólia található meg a nyílászárókon. A vakolás és az ablakok ajtók beépítése után érdemes ezeket a fóliákat azonnal eltávolítani, hiszen, ha napsugárzás éri, akkor ráég és a későbbiekben nagyon nehezen távolítható el.  Minden esetben csak semleges tisztítószert használjunk az ablakok és ajtók tisztántartására. Ha esetleg makacsabb szennyeződéssel találjuk szembe magunkat, akkor ne használjunk szerves oldószert, mert az roncsolni fogja nyílászárónkat.

Tisztítás közben soha ne használjunk durva felületű eszközöket, mert azok megkarcolják a nyílászárók felületét és később könnyebben beleül és megáll a por. Akik különféle allergiákban szenvednek erre nagyon figyeljenek oda, hiszen a legfontosabb, hogy a port is távol tartsák otthonuktól. Rendszeres tisztítás mellett a kátrány, fémrészecskék és a pollen is távol tartható otthonunktól. Az ablakokon találhatók vízelvezető nyílások, amelyekbe sokszor belekerülnek a szennyeződések. Ezeket érdemes tisztán tartani egy puha ronggyal. A penész kialakulásától aggódóknak érdemes naponta többször is szellőztetniük, hiszen ezek a nyílászzárók igen jól szigetelnek. A nyílászárók vasalatait, minden évben érdemes ellenőriztetni, hiszen ezzel is elősegíthetjük a tökéletes záródást és a pollen és por mentes környezetet. A keretek mellett fordítsunk kiemelt figyelmet a kilincsekre, a különféle fogantyúkra is.

A VEKA műanyag nyílászárók nagyon hosszú élettartamúak, de ennek érdekében érdemes betartani a fenti javaslatokat. Ha mindig alaposan áttakarítjuk a nyílászárókat és gondoskodunk a lakás megfelelő szellőzéséről, akkor nagyon sok allergiás megbetegedéstől kímélhetjük meg magunkat és családtagjainkat is. A kiemelkedő színvonalú szigetelés a pollenek beáramlását képesek megakadályozni. Az egészéges otthon alapja a VEKA műanyag nyílászárócsalád.

Iktatva: Nyílászáró

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011