0

Vagyon és személyibiztosítás üzletek és magánszemélyek számára

Vagyon és személyibiztosítás üzletek és magánszemélyek számára

Ha szeretnénk jövőnket kiszámíthatóbbá tenni, és a jelenben nagyobb nyugalommal kívánunk jövőnk elébe nézni, mindenképpen jó megoldásnak bizonyul a biztosítás, mint kockázatkezelési módszer. Alapvetően azt kell eldöntenünk, hogy személy-, vagy vagyonbiztosítást szeretnénk kötni. Miként a nevük is mutatja, az előző az ember személyéhez, egészségi állapotához, épségéhez köthető, míg az utóbbi mindahhoz a vagyonhoz, tárgyiasult értékekhez, melyek tulajdonunkat képezik.

Személybiztosítás esetében arról szeretnénk meggyőződni és bizonyossággal a jövőbe tekinteni, hogy egy esetleges baleset vagy betegség során, ha munkaképességünk csökken, netán teljesen elveszítjük azt, ne maradjunk kellő jövedelem nélkül. Ennek egyik sarkalatos pontja az életbiztosítás, mely azonban jóval szigorúbb feltételekhez köthető éppen a magasabb biztosítási díj, biztosító társaság számára kialakult nagyobb kockázat és a haláleset alkalmával kifizetendő magasabb összeg miatt is.

Vagyonbiztosítást gyakorlatilag bármely értékkel bíró dologra köthetünk. Ennek tipikus formái például a lakásbiztosítás, vagy például a fuvarozás, költöztetés során az áru épségére kötött biztosítás fajták.

Természetes, hogy biztonságot nyújtó otthonunk épsége fontos számunkra, ahogy a cégünké is. Bármikor adódhat egy nagyobb csőtörés, vagy tűzeset, amikor olyan mértékű rongálódás következik be, hogy azt a saját vagy a vállalkozás zsebéből nem feltétlenül tudnánk finanszírozni. Ilyenkor lép be a képbe a biztosító társaság, mellyel szerződést kötöttünk. Ha rendszeresen fizettük a havi részleteket, és a biztosítási szakértő is jogosnak véli igényünket, megtérültnek tekinthetjük a helyreállítás költségeit.

Iktatva: Biztosítás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011